torstai 18. heinäkuuta 2013

Fimo-massailua

Tänään oli vuorossa sadepäivän piristykseksi fimoilua. Nuo oranssi-ruskeat kuviot olen tehnyt jo aiemmin ja tänään valmistui turkoosi-valkoiset kuviot. Tein valmiista kukan terälehtipötköstä nappeja, helmiä ja muutaman tasakuvion koruiksi. Ihanan raikkaat noista uusista tulikin!

Joihinkin koruihin sain laitettua jo koukut ja muuta tarpeelliset mutta kaikissa niitä ei vielä ole. 


Tässä lähikuvaa yhdestä kukasta. Tämä taitaa olla nimeltään millefiori-tekniikkaa? Aluksi tehdään siis kukan terälehti. Sitä sitten venytetään pyörittämällä pötköä (esim. 18cm pituiseksi) ja leikataan joko 5 tai 6 samankokoiseen palaan. Sen jälkeen tehdään keskusta ja terälehdet kiinnitetään keskustaan. Päälle laitetaan kerros jotakin väriä ja pyöritetään pötköksi. Pötköstä sitten leikellään näitä kukkia ja niitä kiinnitetään helmen pintaan tai jätetään napeiksi tms. Mitä vähemmän pötköä pyörittää, sen suurempia kukat ovat ja toisinpäin. 


Työstämisen jälkeen massa laitetaan 110 asteiseen uuniin ja paistetaan n. 30 minuuttia. Jäähtymisen jälkeen kuviot lakataan ja ne ovat valmiita käytettäviksi.Tällaisella värivalikoimalla olen lähtenyt liikenteeseen. Muutama väri tästä puuttuu. Olivat jo avattuja paketteja eivätkä siis olisi näyttäneet kivalta kuvassa. :)Nämä tarvikkeet sekä lasikannellinen työpöytä ovat ainakin tähän asti riittäneet enkä ole osannut kaivata muuta. Toki se pastakone helpottaisi kovasti, mutta kaulimella olen saanut samat hommat tehtyä. Muutama terävä leikkuri on tärkeääkin tärkeämpi apuväline massaa työstettäessä. 

Sain jopa Big Shotista apua tänään :D Leikkasin sydänstanssin ja laitoin sen kaulitun massan päälle. Reunoja pitkin sitten leikkelin sydämen irti massasta. Helppoa ja nopeaa. Jos ei ole muotteja käytössä, niin on keksittävä korvaavat vaihtoehdot. :)Kivaa puuhaa, vaikkakin vie aikaa kun alkaa kunnolla näpertää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät aina mieltä :)